Temporary Power Platforms – a Mining Operations Solution

Temporary Power Platforms pic

Temporary Power Platforms
Image: tractel.com

Grup icra kurulu başkanı Samer Foz, dünyanın birçok yerinde tedarik ağlarına sahip Dubai merkezli ASM Uluslararası Genel Ticaret Limited Şirketi’ni yönetmektedir. Samer Foz, enerji ve madencilik ürünlerinin ithalatını ve ihracatını içeren faaliyetleri yönetme konusunda büyük bir deneyime sahiptir.

Maden endüstrisi uzun bir belirsizlik döneminden geçtiği için, maden şirketleri değişmeyen talep ve tahmin yapmayı zorlaştıran emtia fiyatları içinde yönlerini bulmaya çalışmaktadır. Bu da şirketleri, faaliyetlerini iyileştirmek için önemli adımlar atmaya teşvik etmektedir.

İyileştirme yapabilecek çözümlerden biri, bölgeye özgü üretim ihtiyacında yüksek değerde megavat hizmeti sunan geçici enerji tesisleri kullanmaktır. Geçici elektrik santralleri, özellikle büyük projelerin keşif ve fizibilite aşamalarındaki altyapı maliyet risklerini azaltmak için son derece önemlidir. Bir projenin uygulanabilirliği sağlandıktan sonra, geçici elektrik santrallerinde madencilik faaliyetinin ihtiyacını karşılamak için üretim artırılabilmektedir.

Leave a comment