Hakkında Samer Foz

Merkezi Dubai’de olan ASM Uluslararası Ticaret Limited Şirketi’nde CEO olarak görev yapan Samer Foz, genel büyüme stratejisini de kapsayan bir dizi çözüm sunmaktadır. Verimliliği ve kârlılığı arttırma hedefi doğrultusunda yüksek performans gösteren bir yönetim ekibi kurarak, finansal raporları analiz etme görevini üstlenmektedir. Samer Foz ayrıca ana merkezi Güney Kaliforniya’da bulunan Foz Grubu’nun başkanlığını yapmaktadır.
İngilizce, Fransızca ve Arapça’yı akıcı bir şekilde konuşan Bay Foz, 1990’ların ortalarında Paris Amerikan Üniversitesi’nde uluslararası işletme alanında lisans derecesini tamamladı. Endüstriye dair bilgisini arttırmak için İdari Araştırma Merkezi’nde liderlik ve uluslararası işletme derslerini almıştır.

Bay Foz, 1994’ten 2002 yılına kadar Suriye’deki Foz Ticaret Şirketi’nde genel müdür yardımcısı olarak görev yapmış ve yıllık finansal raporları hazırlamıştır. Sermaye rezervi ve amortisman oranlarına ilişkin stratejiler geliştirmiş ve firmayı hukuk mercileri karşısında temsil etmiştir. Samer Foz’un ayrıca Suriye’deki Aman Şirketler Grubu’nda yaklaşık on senelik genel müdürlük deneyimi vardır.